Suna: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suna

Suna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Suna-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 64

v. 2015 64

v. 2016 66

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suna on noin sijalla 9 200.

Suna-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Suna on lyhyt nimi.

Suna on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suna ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Suna-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Suna-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1916
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1995

Sana Suna esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Suna

Suna (paikannimi)Katuosoitteissa

Suna on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suna jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sunabågen, Sunavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Suna-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Suna

Suna on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Suna oli yhtenä etunimenä 44 naisella. Samaan aikaan Suna oli 66 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (40 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (4).

Suna-suku ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 51 henkeä, joiden sukunimi oli SUNA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суна tarkoittaa nimeä Suna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sune Suna tai Sunna Suna.

Samankaltaisia nimiä kuin Suna

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suna i Finland. Surname Suna in Finland.

©Tuomas Salste