Suna: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suna

Suna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Suna-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 64

v. 2015 64

v. 2016 64

v. 2017 64

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suna on noin sijalla 9 400.

Suna-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Suna-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2016 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Suna on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Suna-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Suna-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Suna-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Parikkala (5 henkeä) sekä Simpele (3).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916
Yritykset
perust. 1949–1995

Sana Suna esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Suna

Suna (paikannimi)Katuosoitteissa

Suna on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Suna jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sunabågen, Sunavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Suna

Suna on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Suna oli yhtenä etunimenä 45 naisella. Samaan aikaan Suna oli 64 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (41 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (4).

Suna-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 143 henkeä, joiden sukunimi oli SUNA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 51 henkeä, joiden sukunimi oli SUNA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суна tarkoittaa nimeä Suna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sune Suna tai Sunna Suna.

Samankaltaisia nimiä kuin Suna

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Suna, Finland.

©Tuomas Salste