Sundblom: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sundblom

Sundblom on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Sundblomien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 181

v. 2014 241

v. 2015 240

v. 2016 240

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sundblom on noin sijalla 3 300.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Sanan sundblom merkitys on 'salmikukka'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Sundblom on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sundblom ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sundblom on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Sundblom on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sundblom ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 89 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sundblomeja on 240.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1920

Sundblomeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 15 Sundblomin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sundblomien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Föglö (6 vainajaa) sekä Maarianhamina (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sundblom, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1990

Sana Sundblom esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Sundblomit ulkomailla

Ruotsissa Sundblom oli 131 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Sundblom oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

2401318
Sundblomit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 106 henkeä, joiden sukunimi oli SUNDBLOM.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 67 henkeä, joiden sukunimi oli SUNDBLOM.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sundus Sundblom tai Sune Sundblom.

Samankaltaisia nimiä kuin Sundblom

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sundblom.com, sundblom.eu, sundblom.fi, sundblom.info, sundblom.name, sundblom.net, sundblom.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sundblom i Finland. Surname Sundblom in Finland.

©Tuomas Salste