Suntio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suntio

Suntio on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Suntioiden määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 226 max

v. 2014 192

v. 2015 191

v. 2016 190

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suntio on noin sijalla 4 000.

Suntio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suntio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Suntio on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Suntio on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Suntio ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 103 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Suntioita on 190.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Suntioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Suntion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1949–1989
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Suntio tai Suntion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Suntio

Suntio (paikannimi)Katuosoitteissa

Suntio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suntio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suntio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suntionkatu, Suntionkuja, Suntionlenkki, Suntionperä, Suntionpolku, Suntiontie, Suntiovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Suntio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сунтио tarkoittaa nimeä Suntio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sundiå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suntio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suna Suntio tai Sune Suntio.

Samankaltaisia nimiä kuin Suntio

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: suntio.com, suntio.eu, suntio.fi, suntio.info, suntio.name, suntio.net, suntio.org, suntiot.com, suntiot.eu, suntiot.fi, suntiot.info, suntiot.name, suntiot.net, suntiot.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suntio i Finland. Surname Suntio in Finland.

©Tuomas Salste