Suo-Yrjö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suo-Yrjö

Suo-Yrjö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Suo-Yrjöjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 12 max

v. 2015 21

v. 2016 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suo-Yrjö on noin sijalla 22 000.

Suo-Yrjö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Suo-Yrjö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suo-Yrjö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Suoyrjö. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суо-Юрьё ("Suo-Jurjo") tarkoittaa nimeä Suo-Yrjö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soo=Yriö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suo-Yrjö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Suo-Yrjo tai Suo-Yrjoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suo-Yrjö tai Suomi Suo-Yrjö.

Samankaltaisia nimiä kuin Suo-Yrjö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suo-Yrjö i Finland. Surname Suo-Yrjö in Finland.

©Tuomas Salste