Suojoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suojoki

Suojoki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Suojokien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 178 max

v. 2014 152

v. 2015 151

v. 2016 151

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suojoki on noin sijalla 4 800.

Suojoki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suojoki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Suojokia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Suojoen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Suojoki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1927–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1993

Sana Suojoki tai Suojoen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Suojoki

Suojoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Suojoki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suojoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suojoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suojoenkuja, Suojoentie, Suojoki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Suojoki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Suojoet ulkomailla

Ruotsissa Suojoki oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суойоки ("Suoioki") tarkoittaa nimeä Suojoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sooiokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suojoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suojoki tai Suomi Suojoki.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: suojoki.fi, suojoet.com, suojoet.eu, suojoet.fi, suojoet.info, suojoet.name, suojoet.net, suojoet.org, suojoki.com, suojoki.eu, suojoki.info, suojoki.name, suojoki.net, suojoki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suojoki i Finland. Surname Suojoki in Finland.

©Tuomas Salste