Suomela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suomela

Suomela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 900:s suomalainen on Suomela.

Suomeloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1910 max

v. 2014 1883

v. 2015 1877

v. 2016 1872

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suomela on noin sijalla 450.

Suomela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suomela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Suomeloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 177 Suomelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Suomeloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Haukipudas (18 vainajaa), Helsinki (15) sekä Turku (9).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Suomela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 148.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1903–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Suomela tai Suomelan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Suomela

Suomela (paikannimi)Katuosoitteissa

Suomela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 197 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suomela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suomela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suomela, Suomelankatu, Suomelankuja, Suomelanpolku, Suomelanrinne, Suomelansivu, Suomelantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Suomela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Suomelat ulkomailla

Ruotsissa Suomela oli 135 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 103 henkeä, joiden sukunimi oli SUOMELA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суомела tarkoittaa nimeä Suomela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suometar Suomela tai Suomi Suomela.

Samankaltaisia nimiä kuin Suomela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: suomela.com, suomela.fi, suomela.info, suomela.net, suomela.org, suomela.eu, suomela.name, suomelat.com, suomelat.eu, suomelat.fi, suomelat.info, suomelat.name, suomelat.net, suomelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suomela i Finland. Surname Suomela in Finland.

©Tuomas Salste