Suonoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suonoja

Suonoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Suonojien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 20 max

v. 2015 30

v. 2016 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suonoja on noin sijalla 16 000.

Suonoja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Suonoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suonoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Suonoja

Suonoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Suonoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suonoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suonoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suonojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Suonoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суоноя tarkoittaa nimeä Suonoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soonoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suonoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suonoja tai Suomi Suonoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Suonoja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suonoja i Finland. Surname Suonoja in Finland.

©Tuomas Salste