Suopanki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suopanki

Suopanki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Suopankien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 260 max

v. 2014 265

v. 2015 264

v. 2016 264

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suopanki on noin sijalla 3 000.

Suopanki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suopanki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Suopanki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Suopanki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Suopanki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 10 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Suopankeja on 264.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1925

Suopankeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Suopangin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Suopankien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kemijärvi (11 vainajaa), Pelkosenniemi (3) sekä Rovaniemen maalaiskunta (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Suopanki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897
Lakanneet yritykset
perust. 1953–1995

Sana Suopanki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Suopanki

Suopanki (paikannimi)

Suopanki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suopanki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Suopanki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Suopangit ulkomailla

Ruotsissa Suopanki oli 54 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суопанки tarkoittaa nimeä Suopanki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soopangj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suopanki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suopanki tai Suomi Suopanki.

Samankaltaisia nimiä kuin Suopanki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: suopanki.com, suopanki.eu, suopanki.fi, suopanki.info, suopanki.name, suopanki.net, suopanki.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suopanki i Finland. Surname Suopanki in Finland.

©Tuomas Salste