Suopelto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suopelto

Suopelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Suopeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 69

v. 2016 70

v. 2017 68

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suopelto on noin sijalla 9 000.

Suopelto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923–1937
Yritykset
perust. 1950–2003

Sana Suopelto tai Suopellon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Suopelto

Suopelto (paikannimi)Suopelto (karttanimi)

Suopelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 380 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; rakennus; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Suopelto esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Suopelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Suopelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suopellon rantatie, Suopellonkaari, Suopellonkatu, Suopellonkuja, Suopellonrinne, Suopellontie, Suopelto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суопельто tarkoittaa nimeä Suopelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soopeldå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suopelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suopelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Suopelto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Suopelto, Finland.

©Tuomas Salste