Suopelto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suopelto

Suopelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Suopeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 69

v. 2016 69

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suopelto on noin sijalla 8 900.

Suopelto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Suopelto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suopelto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1924–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1977

Sana Suopelto tai Suopellon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Suopelto

Suopelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Suopelto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 380 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suopelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suopelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suopellon rantatie, Suopellonkaari, Suopellonkatu, Suopellonkuja, Suopellonrinne, Suopellontie, Suopelto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Suopelto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суопельто tarkoittaa nimeä Suopelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soopeldå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suopelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suopelto tai Suomi Suopelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Suopelto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suopelto i Finland. Surname Suopelto in Finland.

©Tuomas Salste