Suorajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suorajärvi

Suorajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Suorajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 81

v. 2015 84

v. 2016 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suorajärvi on noin sijalla 7 700.

Suorajärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Suorajärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suorajärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Suorajärvi

Suorajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Suorajärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suorajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suorajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suorajärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Suorajärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суораярви ("Suorajarvi") tarkoittaa nimeä Suorajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sooraierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suorajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Suorajarvi tai Suorajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suorajärvi tai Suomi Suorajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Suorajärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suorajärvi i Finland. Surname Suorajärvi in Finland.

©Tuomas Salste