Suosilta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suosilta

Suosilta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Suosiltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suosilta on noin sijalla 16 000.

Suosilta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Suosilta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suosilta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Suosilta

Suosilta (paikannimi)Katuosoitteissa

Suosilta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suosilta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suosilta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suosillankuja, Suosillantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Suosilta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суосильта tarkoittaa nimeä Suosilta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soosilda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suosilta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suosilta tai Suomi Suosilta.

Samankaltaisia nimiä kuin Suosilta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suosilta i Finland. Surname Suosilta in Finland.

©Tuomas Salste