Suovaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suovaniemi

Suovaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Suovaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suovaniemi on noin sijalla 19 000.

Suovaniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Suovaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suovaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Suovaniemi

Suovaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Suovaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suovaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suovaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suovaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Suovaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суованиеми ("Suovanijemi") tarkoittaa nimeä Suovaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soofwaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suovaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suovaniemi tai Suomi Suovaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Suovaniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suovaniemi i Finland. Surname Suovaniemi in Finland.

©Tuomas Salste