Surma-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Surma-aho

Surma-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Surma-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 61

v. 2016 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Surma-aho on noin sijalla 9 700.

Surma-aho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Surma-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Surma-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Surma-aho

Surma-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Surma-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Surma-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Surma-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Surma-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Surma-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сурма-ахо tarkoittaa nimeä Surma-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Surma=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Surma-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suraya Surma-aho.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Surma-aho i Finland. Surname Surma-aho in Finland.

©Tuomas Salste