Sutela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sutela

Sutela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Suteloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 461 max

v. 2014 408

v. 2015 408

v. 2016 409

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sutela on noin sijalla 2 100.

Sutela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sutela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sutela on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Sutela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sutela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Suteloita on 409.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1922

Suteloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 46 Sutelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Suteloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sippola (9 vainajaa), Helsinki (3), Vahviala (3), Kotka (3), Koiviston maalaiskunta (3), Kymi (3) sekä Juva (3). Valtaosa asui Etelä-Suomessa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sutela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1919–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1998

Sana Sutela tai Sutelan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sutela

Sutela (paikannimi)Katuosoitteissa

Sutela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 33 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sutela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sutela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sutela, Sutelankuja, Sutelanraitti, Sutelantie, Vanha Sutelantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sutela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сутела tarkoittaa nimeä Sutela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Sutela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sutela.com, sutela.info, sutela.net, sutela.eu, sutela.fi, sutela.name, sutela.org, sutelat.com, sutelat.eu, sutelat.fi, sutelat.info, sutelat.name, sutelat.net, sutelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sutela i Finland. Surname Sutela in Finland.

©Tuomas Salste