Suuluhta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suuluhta

Suuluhta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Suuluhtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suuluhta on noin sijalla 20 000.

Suuluhta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Suuluhta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suuluhta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Suuluhta

Suuluhta (paikannimi)Katuosoitteissa

Suuluhta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suuluhta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suuluhta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suuluhdantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Suuluhta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суулухта tarkoittaa nimeä Suuluhta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Suluchta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suuluhta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suune Suuluhta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suuluhta i Finland. Surname Suuluhta in Finland.

©Tuomas Salste