Suur-Askola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suur-Askola

Suur-Askola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Suur-Askola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suur-Askola on noin sijalla 16 000.

Suur-Askola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Suur-Askola on melko pitkä nimi.

Suur-Askola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suur-Askola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Suur-Askola

Suur-Askola (paikannimi)

Suur-Askola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suur-Askola jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Suur-Askola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суур-Аскола tarkoittaa nimeä Suur-Askola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sur=Ascola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suur-Askola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suune Suur-Askola.

Samankaltaisia nimiä kuin Suur-Askola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suur-Askola i Finland. Surname Suur-Askola in Finland.

©Tuomas Salste