Suur-Inkeroinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suur-Inkeroinen

Suur-Inkeroinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Suur-Inkeroisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suur-Inkeroinen on noin sijalla 15 000.

Suur-Inkeroinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Suur-Inkeroinen on melko pitkä nimi.

Suur-Inkeroinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suur-Inkeroinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Suurinkeroinen. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суур-Инкеройнен tarkoittaa nimeä Suur-Inkeroinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sur=Ingeroin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suur-Inkeroinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suune Suur-Inkeroinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Suur-Inkeroinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suur-Inkeroinen i Finland. Surname Suur-Inkeroinen in Finland.

©Tuomas Salste