Suur-Näkki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suur-Näkki

Suur-Näkki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Suur-Näkkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suur-Näkki on noin sijalla 18 000.

Suur-Näkki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Suur-Näkki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suur-Näkki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Suurnäkki. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Suur-Näkki

Suur-Näkki (paikannimi)

Suur-Näkki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suur-Näkki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Suur-Näkki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суур-Някки ("Suur-Njakki") tarkoittaa nimeä Suur-Näkki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sur=Näckj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suur-Näkki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Suur-Nakki tai Suur-Naekki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suune Suur-Näkki.

Samankaltaisia nimiä kuin Suur-Näkki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suur-Näkki i Finland. Surname Suur-Näkki in Finland.

©Tuomas Salste