Suurnäkki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suurnäkki

Suurnäkki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Suurnäkki-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 270 max

v. 2014 307

v. 2015 310

v. 2016 312

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suurnäkki on noin sijalla 2 600.

Suurnäkki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suurnäkki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Suur-Näkki. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Suurnäkki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Suurnäkki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Suurnäkki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 134 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Suurnäkki-nimisiä on 312.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Suurnäkki-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Suurnäkin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1948–1977

Sana Suurnäkki tai Suurnäkin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суурнякки ("Suurnjakki") tarkoittaa nimeä Suurnäkki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Surnäckj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suurnäkki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Suurnakki tai Suurnaekki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suune Suurnäkki.

Samankaltaisia nimiä kuin Suurnäkki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: suurnakki.com, suurnakki.fi, suurnakit.com, suurnakit.eu, suurnakit.fi, suurnakit.info, suurnakit.name, suurnakit.net, suurnakit.org, suurnakki.eu, suurnakki.info, suurnakki.name, suurnakki.net, suurnakki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suurnäkki i Finland. Surname Suurnäkki in Finland.

©Tuomas Salste