Suutari-Jääskö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suutari-Jääskö

Suutari-Jääskö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Suutari-Jääskö-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suutari-Jääskö on noin sijalla 15 000.

Suutari-Jääskö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Suutari-Jääskö on melko pitkä nimi.

Suutari-Jääskö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suutari-Jääskö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Suutari-Jääskö

Suutari-Jääskö (paikannimi)

Suutari-Jääskö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suutari-Jääskö jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Suutari-Jääskö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суутари-Яаскё ("Suutari-Jaaskjo") tarkoittaa nimeä Suutari-Jääskö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sutari=Iäskö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suutari-Jääskö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Suutari-Jaasko tai Suutari-Jaeaeskoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suune Suutari-Jääskö.

Samankaltaisia nimiä kuin Suutari-Jääskö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suutari-Jääskö i Finland. Surname Suutari-Jääskö in Finland.

©Tuomas Salste