Suvanto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suvanto

Suvanto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 800:s suomalainen on Suvanto.

Suvantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1817 max

v. 1985 1801

v. 2014 1974

v. 2015 1955

v. 2016 1968

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suvanto on noin sijalla 450.

Suvanto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Suvanto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Suvantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 180 Suvannon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Suvantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (16 vainajaa), Turku (12) sekä Tampere (10). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Suvanto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 139.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Suvanto tai Suvannon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Suvanto

Suvanto (paikannimi)Katuosoitteissa

Suvanto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 96 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, suo, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Suvanto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suvanto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suvannonkatu, Suvannonpolku, Suvannonraitti, Suvannontie, Suvanto, Suvantokaari, Suvantokatu, Suvantokuja, Suvantopolku, Suvantotie, Suvantovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Suvanto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Suvannot ulkomailla

Ruotsissa Suvanto oli 55 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суванто tarkoittaa nimeä Suvanto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sufwandå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suvanto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suvi Suvanto.

Samankaltaisia nimiä kuin Suvanto

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: suvannot.fi, suvanto.com, suvanto.eu, suvanto.net, suvanto.org, suvannot.com, suvannot.eu, suvannot.info, suvannot.name, suvannot.net, suvannot.org, suvanto.fi, suvanto.info, suvanto.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Suvanto i Finland. Surname Suvanto in Finland.

©Tuomas Salste