Svartbäck: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Svartbäck

Svartbäck on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Svartbäckien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

v. 2017 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Svartbäck on noin sijalla 14 000.

Svartbäck-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924–1926
Yritykset
perust. 1946–2007

Sana Svartbäck tai Svartbäckin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Svartbäck

Svartbäck (paikannimi)Katuosoitteissa

Svartbäck on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Svartbäck jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Svartbäck esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Svartbäck, Svartbäck östra, Svartbäckinkuja, Svartbäckintie, Svartbäcksgränden, Svartbäcksstigen, Svartbäcksvägen, Svartbäckvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Svartback tai Svartbaeck, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Svante Svartbäck.

Samankaltaisia nimiä kuin Svartbäck

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Svartbäck, Finland.

©Tuomas Salste