Svartsjö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Svartsjö

Svartsjö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Svartsjöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 161

v. 2014 203

v. 2015 206

v. 2016 204

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Svartsjö on noin sijalla 3 800.

Svartsjö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Svartsjö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Svartsjö on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Svartsjö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Svartsjö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 48 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Svartsjöitä on 204.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1894-1920

Svartsjöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Svartsjön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Svartsjö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1963–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Svartsjö esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Svartsjö

Svartsjö (paikannimi)Katuosoitteissa

Svartsjö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Svartsjö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Svartsjö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Svartsjöntie, Svartsjövägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Svartsjö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Svartsjöt ulkomailla

Ruotsissa Svartsjö oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Svartsjo tai Svartsjoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Svante Svartsjö tai Svanhild Svartsjö.

Samankaltaisia nimiä kuin Svartsjö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: svartsjo.com, svartsjo.fi, svartsjo.eu, svartsjo.info, svartsjo.name, svartsjo.net, svartsjo.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Svartsjö i Finland. Surname Svartsjö in Finland.

©Tuomas Salste