Svinhufvud: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Svinhufvud

Svinhufvud on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Svinhufvudien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Svinhufvud on noin sijalla 12 000.

Svinhufvud-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (f). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Sanan svinhufvud merkitys on 'sianpää'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Svinhufvud on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Svinhufvud ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1900–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1952–1988

Sana Svinhufvud tai Svinhufvudin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Svinhufvud osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Svinhufvud esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Svinhufvudinkatu, Svinhufvudinkuja, Svinhufvudintie, Svinhufvudsgränden, Svinhufvudsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Svinhufvudit ulkomailla

Ruotsissa Svinhufvud oli 28 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Svitlana Svinhufvud.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Svinhufvud i Finland. Surname Svinhufvud in Finland.

©Tuomas Salste