Sykiäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sykiäinen

Sykiäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sykiäisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2 max

v. 2015 42

v. 2016 42

v. 2017 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sykiäinen on noin sijalla 13 000.

Sykiäinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сюкияйнен ("Sjukijainen") tarkoittaa nimeä Sykiäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sÿkiäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sykiäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Sykiainen tai Sykiaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sykiäinen, Finland.

©Tuomas Salste