Sykkö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sykkö

Sykkö on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Sykköjen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 159 max

v. 2014 193

v. 2015 194

v. 2016 198

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sykkö on noin sijalla 3 800.

Sykkö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Sykkö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1964–1989
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Sykkö esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Sykkö

Sykkö (paikannimi)Katuosoitteissa

Sykkö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Sykkö jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sykkö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Syköntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Sykkö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Syköt ulkomailla

Ruotsissa Sykkö oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сюккё ("Sjukkjo") tarkoittaa nimeä Sykkö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sÿckö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sykkö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Sykko tai Sykkoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: sykko.com, sykot.com, sykko.eu, sykko.fi, sykko.info, sykko.name, sykko.net, sykko.org, sykot.eu, sykot.fi, sykot.info, sykot.name, sykot.net, sykot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Sykkö i Finland. Surname Sykkö in Finland.

©Tuomas Salste