Sykkö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sykkö

Sykkö on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Sykköjen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 159 max

v. 2014 193

v. 2015 194

v. 2016 198

v. 2017 198

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sykkö on noin sijalla 3 900.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Sykköjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Sykön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Sykkö

Sykkö (paikannimi)Katuosoitteissa

Sykkö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sykkö jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sykkö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Syköntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Syköt ulkomailla

Ruotsissa Sykkö oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сюккё ("Sjukkjo") tarkoittaa nimeä Sykkö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sÿckö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sykkö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Sykko tai Sykkoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sykkö, Finland.

©Tuomas Salste