Syri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Syri

Syri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Syrien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 116 max

v. 2014 392

v. 2015 397

v. 2016 407

v. 2017 419

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Syri on noin sijalla 2 000.

Verrattuna muihin sukunimiin Syri on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Syri on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Syri on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Syri ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 90 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Syri-nimisiä on 419.

Asuinpaikat 1939–1945

Asuinpaikkoja
1939–1945

Syri-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Syri-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1945 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Syri

Syri (paikannimi)

Syri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Syri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Syri-suku ulkomailla

Ruotsissa Syri oli 38 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сюри ("Sjuri") tarkoittaa nimeä Syri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sÿrj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Syri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Syri

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Syri, Finland.

©Tuomas Salste