Syrjälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Syrjälä

Syrjälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 200:s suomalainen on Syrjälä.

Syrjälöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2067 max

v. 2014 2461

v. 2015 2461

v. 2016 2460

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Syrjälä on noin sijalla 350.

Syrjälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Syrjälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Syrjälä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Syrjälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Syrjälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 313 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Syrjälöitä on 2 460.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Syrjälöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 201 Syrjälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Syrjälöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (10 vainajaa), Helsinki (8), Tammela (8) sekä Jalasjärvi (8). Valtaosa asui Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Syrjälä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 138.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Syrjälä, Syrjälän tai Syrjälät esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Syrjälä

Syrjälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Syrjälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 630 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Syrjälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Syrjälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Syrjälä, Syrjälägränden, Syrjälänkatu, Syrjälänkuja, Syrjäläntie, Syrjälävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Syrjälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Syrjälät ulkomailla

Ruotsissa Syrjälä oli 110 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 135 henkeä, joiden sukunimi oli SYRJALA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сюрьяля ("Sjurjalja") tarkoittaa nimeä Syrjälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sÿriälä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Syrjälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Syrjala tai Syrjaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Syrilla Syrjälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Syrjälä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: syrjala.com, syrjala.fi, syrjala.info, syrjala.net, syrjala.org, syrjala.eu, syrjala.name, syrjalat.com, syrjalat.eu, syrjalat.fi, syrjalat.info, syrjalat.name, syrjalat.net, syrjalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Syrjälä i Finland. Surname Syrjälä in Finland.

©Tuomas Salste