Syrjälahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Syrjälahti

Syrjälahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Syrjälahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 62 max

v. 2014 58

v. 2015 58

v. 2016 58

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Syrjälahti on noin sijalla 10 000.

Syrjälahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Syrjälahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Syrjälahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Syrjälahti

Syrjälahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Syrjälahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Syrjälahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Syrjälahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Syrjälahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Syrjälahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сюрьялахти ("Sjurjalahti") tarkoittaa nimeä Syrjälahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sÿriälachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Syrjälahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Syrjalahti tai Syrjaelahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Syrilla Syrjälahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Syrjälahti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: syrjalahti.fi, syrjalahdet.com, syrjalahdet.eu, syrjalahdet.fi, syrjalahdet.info, syrjalahdet.name, syrjalahdet.net, syrjalahdet.org, syrjalahti.com, syrjalahti.eu, syrjalahti.info, syrjalahti.name, syrjalahti.net, syrjalahti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Syrjälahti i Finland. Surname Syrjälahti in Finland.

©Tuomas Salste