Syrjäläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Syrjäläinen

Syrjäläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Syrjäläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 349 max

v. 2014 392

v. 2015 388

v. 2016 383

v. 2017 383

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Syrjäläinen on noin sijalla 2 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Syrjäläinen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Syrjäläinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Syrjäläinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Syrjäläinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 36 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Syrjäläisiä on 383.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Syrjäläisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 39 Syrjäläisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Syrjäläisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Viipuri (8 henkeä), Anttola (5), Helsinki (3), Viipurin maalaiskunta (3), Puumala (3) sekä Ristiina (3). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Syrjäläinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Syrjäläinen

Syrjäläinen (karttanimi)

Nimi Syrjäläinen esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Syrjäläinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Syrjäläiset ulkomailla

Ruotsissa Syrjäläinen oli 35 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сюрьяляйнен ("Sjurjaljainen") tarkoittaa nimeä Syrjäläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sÿriäläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Syrjäläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Syrjalainen tai Syrjaelaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Syrjäläinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Syrjäläinen, Finland.

©Tuomas Salste