Syrjänen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Syrjänen

Syrjänen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 600:s suomalainen on Syrjänen.

Syrjästen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1862 max

v. 1985 1698

v. 2014 1529

v. 2015 1517

v. 2016 1512

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Syrjänen on noin sijalla 600.

Syrjänen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Syrjänen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Syrjänen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Syrjänen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Syrjänen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 29 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Syrjäsiä on 1 512.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Syrjäsiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 180 Syrjäsen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Syrjästen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (29 vainajaa), Tampere (12) sekä Koijärvi (8). Valtaosa asui Etelä-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Syrjänen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 134.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Syrjänen tai Syrjäsen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Syrjänen

Syrjänen (paikannimi)Katuosoitteissa

Syrjänen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Syrjänen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Syrjänen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Syrjäsenkatu, Syrjäsentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Syrjänen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Syrjäset ulkomailla

Ruotsissa Syrjänen oli 58 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli SYRJANEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сюрьянен ("Sjurjanen") tarkoittaa nimeä Syrjänen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sÿriäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Syrjänen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Syrjanen tai Syrjaenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Syrilla Syrjänen.

Samankaltaisia nimiä kuin Syrjänen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: syrjanen.com, syrjanen.fi, syrjanen.org, syrjanen.eu, syrjanen.info, syrjanen.name, syrjanen.net, syrjaset.com, syrjaset.eu, syrjaset.fi, syrjaset.info, syrjaset.name, syrjaset.net, syrjaset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Syrjänen i Finland. Surname Syrjänen in Finland.

©Tuomas Salste