Syväsalmi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Syväsalmi

Syväsalmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Syväsalmien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 45 max

v. 2015 43

v. 2016 41

v. 2017 41

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Syväsalmi on noin sijalla 13 000.

Syväsalmi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1900
Yritykset
perust. 1956–1981

Sana Syväsalmen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Syväsalmi

Syväsalmi (paikannimi)Syväsalmi (karttanimi)

Syväsalmi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 88 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo, vesialue, virtaveden osa sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Syväsalmi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Syväsalmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Syväsalmi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Syväsalmen rantatie, Syväsalmentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сювясалми ("Sjuvjasalmi") tarkoittaa nimeä Syväsalmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sÿfwäsalmj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Syväsalmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Syvasalmi tai Syvaesalmi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Syväsalmi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Syväsalmi, Finland.

©Tuomas Salste