Taajoranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taajoranta

Taajoranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Taajorantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taajoranta on noin sijalla 20 000.

Taajoranta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Taajoranta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Taajoranta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Таайоранта ("Taaioranta") tarkoittaa nimeä Taajoranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Taioranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Taajoranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Taava Taajoranta tai Taave Taajoranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Taajoranta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Taajoranta i Finland. Surname Taajoranta in Finland.

©Tuomas Salste