Taavela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taavela

Taavela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Taavela-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 97

v. 2015 97

v. 2016 99

v. 2017 99

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taavela on noin sijalla 6 700.

Taavela-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Taavela

Taavela (paikannimi)

Taavela on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Taavela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Taavelat ulkomailla

Ruotsissa Taavela oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Таавела tarkoittaa nimeä Taavela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tafwela on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Taavela olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Taavetti Taavela tai Taava Taavela.

Samankaltaisia nimiä kuin Taavela

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Taavela, Finland.

©Tuomas Salste