Taavetti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taavetti

Taavetti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Taavettien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taavetti on noin sijalla 19 000.

Taavetti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Taavetti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Taavetti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2002

Sana Taavetti tai Taavetin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Taavetti

Taavetti (paikannimi)Katuosoitteissa

Taavetti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Taavetti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Taavetti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Taavetinaukio, Taavetinkatu, Taavetinkuja, Taavetinpolku, Taavetinrinne, Taavetintie, Taavetti, Taavetti Laitinens gata, Taavetti Laitisen katu, Taavettigränden, Taavettiplatsen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Taavetti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Taavetti

Taavetti on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Taavetti oli yhtenä etunimenä 1 821 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 500:s mies oli etunimeltään Taavetti. Juuri etunimenä Taavetti onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 24 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (1 719 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (102).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тааветти tarkoittaa nimeä Taavetti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tafwettj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Taavetti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Taave Taavetti tai Taava Taavetti.

Samankaltaisia nimiä kuin Taavetti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Taavetti i Finland. Surname Taavetti in Finland.

©Tuomas Salste