Tähkävuori: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tähkävuori

Tähkävuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tähkävuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 62 max

v. 2014 74

v. 2015 74

v. 2016 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tähkävuori on noin sijalla 8 400.

Tähkävuori-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tähkävuori on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tähkävuori ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1941
Lakanneet yritykset
perust. 1981–1997

Sana Tähkävuori tai Tähkävuoren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тяхкявуори ("Tjahkjavuori") tarkoittaa nimeä Tähkävuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tächkäfwoorj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tähkävuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Tahkavuori tai Taehkaevuori, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tähkä Tähkävuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Tähkävuori

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tahkavuoret.com, tahkavuoret.eu, tahkavuoret.fi, tahkavuoret.info, tahkavuoret.name, tahkavuoret.net, tahkavuoret.org, tahkavuori.com, tahkavuori.eu, tahkavuori.fi, tahkavuori.info, tahkavuori.name, tahkavuori.net, tahkavuori.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tähkävuori i Finland. Surname Tähkävuori in Finland.

©Tuomas Salste