Tahkokorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tahkokorpi

Tahkokorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tahkokorpien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 25 max

v. 2015 47

v. 2016 48

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tahkokorpi on noin sijalla 12 000.

Tahkokorpi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tahkokorpi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tahkokorpi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Tahkokorpi

Tahkokorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Tahkokorpi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tahkokorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tahkokorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tahkokorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tahkokorpi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тахкокорпи tarkoittaa nimeä Tahkokorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tachcokorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tahkokorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Taha Tahkokorpi tai Tahiti Tahkokorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Tahkokorpi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tahkokorpi i Finland. Surname Tahkokorpi in Finland.

©Tuomas Salste