Tahkoniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tahkoniemi

Tahkoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tahkoniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 2014 51

v. 2015 53

v. 2016 54

v. 2017 54

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tahkoniemi on noin sijalla 11 000.

Tahkoniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tahkoniemien enemmistö on naisia. Vuonna 2016 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Paikannimi Tahkoniemi

Tahkoniemi (paikannimi)Tahkoniemi (karttanimi)

Tahkoniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Tahkoniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tahkoniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tahkoniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tahkoniementie, Tahkoniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тахкониеми ("Tahkonijemi") tarkoittaa nimeä Tahkoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tachconiemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tahkoniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Taha Tahkoniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Tahkoniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tahkoniemi, Finland.

©Tuomas Salste