Tähti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tähti

Tähti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tähtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 269 max

v. 1985 270

v. 2014 318

v. 2015 315

v. 2016 315

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tähti on noin sijalla 2 600.

Tähti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tähti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1928

Tähtiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 40 Tähden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tähtien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (10 vainajaa) sekä Ylivieska (3). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tähti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 34.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1905–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2006

Sana Tähti, Tähden tai Tähdet esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Tähti

Tähti (paikannimi)Katuosoitteissa

Tähti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Tähti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Tähti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tähdentie, Tähtientie, Tähtikatu, Tähtikuja, Tähtipolku, Tähtiraitti, Tähtirinne, Tähtitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Tähti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Tähti

Tähti on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Tähti oli yhtenä etunimenä 73 naisella. Sukunimenä Tähti on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 315 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tähdet ulkomailla

Ruotsissa Tähti oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тяхти ("Tjahti") tarkoittaa nimeä Tähti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tächtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tähti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Tahti tai Taehti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tähkä Tähti.

Samankaltaisia nimiä kuin Tähti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: tahti.com, tahti.eu, tahti.info, tahti.net, tahti.fi, tahti.name, tahti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tähti i Finland. Surname Tähti in Finland.

©Tuomas Salste