Tähtisalmi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tähtisalmi

Tähtisalmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Tähtisalmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tähtisalmi on noin sijalla 21 000.

Tähtisalmi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tähtisalmi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Tähtisalmi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тяхтисалми ("Tjahtisalmi") tarkoittaa nimeä Tähtisalmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tächtisalmj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tähtisalmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Tahtisalmi tai Taehtisalmi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tähti Tähtisalmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Tähtisalmi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Tähtisalmi i Finland. Surname Tähtisalmi in Finland.

©Tuomas Salste