Taikina-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taikina-aho

Taikina-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Taikina-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 53

v. 2015 53

v. 2016 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taikina-aho on noin sijalla 11 000.

Taikina-aho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Taikina-aho on melko pitkä nimi.

Taikina-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Taikina-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Taikina-aho on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Taikina-aho on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Taikina-aho ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Taikina-aho-nimisiä on 54.

Paikannimi Taikina-aho

Taikina-aho (paikannimi)

Taikina-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Taikina-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Taikina-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тайкина-ахо tarkoittaa nimeä Taikina-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Taikina=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Taikina-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Taika Taikina-aho tai Tai Taikina-aho.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Taikina-aho i Finland. Surname Taikina-aho in Finland.

©Tuomas Salste