Taipaleenmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taipaleenmäki

Taipaleenmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Taipaleenmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 207 max

v. 2014 216

v. 2015 216

v. 2016 215

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taipaleenmäki on noin sijalla 3 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Taipaleenmäki on melko pitkä nimi.

Taipaleenmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Taipaleenmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Taipaleenmäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Taipaleenmäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Taipaleenmäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 52 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Taipaleenmäkiä on 215.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1926

Taipaleenmäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 19 Taipaleenmäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Taipaleenmäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kestilä (7 vainajaa), Tyrnävä (3), Liminka (3) sekä Oulu (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Taipaleenmäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 13.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1989–1997

Sana Taipaleenmäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Taipaleenmäki

Taipaleenmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Taipaleenmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Taipaleenmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Taipaleenmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Taipaleenmäki. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Taipaleenmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Taipaleenmäet ulkomailla

Ruotsissa Taipaleenmäki oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тайпалеэнмяки ("Taipaleenmjaki") tarkoittaa nimeä Taipaleenmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Taipalenmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Taipaleenmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Taipaleenmaki tai Taipaleenmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tai Taipaleenmäki tai Taia Taipaleenmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Taipaleenmäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: taipaleenmaet.com, taipaleenmaet.eu, taipaleenmaet.fi, taipaleenmaet.info, taipaleenmaet.name, taipaleenmaet.net, taipaleenmaet.org, taipaleenmaki.com, taipaleenmaki.eu, taipaleenmaki.fi, taipaleenmaki.info, taipaleenmaki.name, taipaleenmaki.net, taipaleenmaki.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Taipaleenmäki i Finland. Surname Taipaleenmäki in Finland.

©Tuomas Salste