Taira: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taira

Taira on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Taira-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taira on noin sijalla 15 000.

Taira-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Taira on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Taira ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 2003
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Taira esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Etunimi Taira

Taira on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Taira oli yhtenä etunimenä 47 naisella. Samaan aikaan Taira oli 33 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (40 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (7).

Taira-suku ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 68 henkeä, joiden sukunimi oli TAIRA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 728 henkeä, joiden sukunimi oli TAIRA.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tai Taira tai Taia Taira.

Samankaltaisia nimiä kuin Taira

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Taira i Finland. Surname Taira in Finland.

©Tuomas Salste