Taisto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taisto

Taisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Taistojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taisto on noin sijalla 14 000.

Taisto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Taisto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Taisto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1920–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Taisto tai Taiston esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Taisto

Taisto (paikannimi)Katuosoitteissa

Taisto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Taisto jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Taisto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Taistonkatu, Taistonkuja, Taistonpolku, Taistontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Taisto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Taisto

Taisto on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Taisto oli yhtenä etunimenä 7 358 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 380:s mies oli etunimeltään Taisto. Juuri etunimenä Taisto onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 36 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (5 207 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (2 151).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тайсто tarkoittaa nimeä Taisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Taisa Taisto tai Tai Taisto.

Samankaltaisia nimiä kuin Taisto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Taisto i Finland. Surname Taisto in Finland.

©Tuomas Salste