Taisto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taisto

Taisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Taistojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 36

v. 2017 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taisto on noin sijalla 14 000.

Taisto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920–1941
Yritykset
perust. –2016

Sana Taisto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Taisto

Taisto (paikannimi)Katuosoitteissa

Taisto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Taisto jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Taisto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Taistonkatu, Taistonkuja, Taistonpolku, Taistontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Taisto

Taisto on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Taisto oli yhtenä etunimenä 7 153 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 400:s mies oli etunimeltään Taisto. Juuri etunimenä Taisto onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 38 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тайсто tarkoittaa nimeä Taisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Taisia Taisto tai Taimo Taisto.

Samankaltaisia nimiä kuin Taisto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Taisto, Finland.

©Tuomas Salste