Taivalantti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taivalantti

Taivalantti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Taivalantti-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 143 max

v. 2014 139

v. 2015 140

v. 2016 140

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taivalantti on noin sijalla 5 100.

Verrattuna muihin sukunimiin Taivalantti on melko pitkä nimi.

Taivalantti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Taivalantti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1920

Taivalantti-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Taivalantin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Taivalantti-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Mikkeli (5 vainajaa), Anttola (4) sekä Ristiina (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Taivalantti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1906–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1991–1993

Sana Taivalantti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Taivalantti osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Taivalantti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Taivalantintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тайвалантти tarkoittaa nimeä Taivalantti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Taifwalantj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Taivalantti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tai Taivalantti tai Taia Taivalantti.

Samankaltaisia nimiä kuin Taivalantti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: taivalantti.com, taivalantti.net, taivalantit.com, taivalantit.eu, taivalantit.fi, taivalantit.info, taivalantit.name, taivalantit.net, taivalantit.org, taivalantti.eu, taivalantti.fi, taivalantti.info, taivalantti.name, taivalantti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Taivalantti i Finland. Surname Taivalantti in Finland.

©Tuomas Salste