Taivaljärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taivaljärvi

Taivaljärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Taivaljärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 53

v. 2015 54

v. 2016 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taivaljärvi on noin sijalla 10 000.

Taivaljärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Taivaljärvi on melko pitkä nimi.

Taivaljärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Taivaljärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Taivaljärvi

Taivaljärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Taivaljärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Taivaljärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Taivaljärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Taivaljärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Taivaljärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тайвальярви ("Taivaljarvi") tarkoittaa nimeä Taivaljärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Taifwalierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Taivaljärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Taivaljarvi tai Taivaljaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tai Taivaljärvi tai Taia Taivaljärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Taivaljärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Taivaljärvi i Finland. Surname Taivaljärvi in Finland.

©Tuomas Salste