Taivalkoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taivalkoski

Taivalkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Taivalkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 118 max

v. 2014 148

v. 2015 145

v. 2016 145

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taivalkoski on noin sijalla 5 000.

Verrattuna muihin sukunimiin Taivalkoski on melko pitkä nimi.

Taivalkoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Taivalkoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Taivalkoski on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Taivalkoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Taivalkoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 61 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Taivalkoskia on 145.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2005

Sana Taivalkoski tai Taivalkosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Taivalkoski

Taivalkoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Taivalkoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, kunta, rautatieliikennepaikka, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Taivalkoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Taivalkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Taivalkoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Taivalkoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тайвалкоски tarkoittaa nimeä Taivalkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Taifwalgoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Taivalkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tai Taivalkoski tai Taia Taivalkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Taivalkoski

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: taivalkoski.com, taivalkoski.org, taivalkosket.com, taivalkosket.eu, taivalkosket.fi, taivalkosket.info, taivalkosket.name, taivalkosket.net, taivalkosket.org, taivalkoski.eu, taivalkoski.fi, taivalkoski.info, taivalkoski.name, taivalkoski.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Taivalkoski i Finland. Surname Taivalkoski in Finland.

©Tuomas Salste