Taka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taka

Taka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Takojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 61 max

v. 2015 51

v. 2016 52

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taka on noin sijalla 11 000.

Taka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Taka on lyhyt nimi.

Taka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Taka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1938–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1997

Sana Taka tai Taat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Taka osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Taka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Takahaara, Takaharju, Takakaari, Takakaarre, Takakatu, Takakuja, Takamaantie, Takapolku, Takarinne, Takasuora, Takatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Taat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 122 henkeä, joiden sukunimi oli TAKA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Така tarkoittaa nimeä Taka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Taka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Taka i Finland. Surname Taka in Finland.

©Tuomas Salste