Takalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Takalahti

Takalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Takalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 52

v. 2016 51

v. 2017 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Takalahti on noin sijalla 11 000.

Takalahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Takalahti

Takalahti (paikannimi)Takalahti (karttanimi)

Takalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 53 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Takalahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Takalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Takalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Takalahdenkuja, Takalahdenpolku, Takalahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Такалахти tarkoittaa nimeä Takalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tacalachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Takalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Takalahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Takalahti, Finland.

©Tuomas Salste