Takalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Takalo

Takalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Takalo.

Takaloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 655 max

v. 2014 837

v. 2015 847

v. 2016 856

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Takalo on noin sijalla 1 000.

Sanan takalo merkitys on 'varsinaisten viljelysten takana oleva metsämaa, raivio'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Takalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Takalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Takalo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Takalo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Takalo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 30 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Takaloja on 856.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Takaloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Takalon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Takaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuivaniemi (7 vainajaa), Kittilä (6), Kuusamo (3) sekä Oulu (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Takalo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1954–2004

Sana Takalo tai Takalon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Takalo

Takalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Takalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 160 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Takalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Takalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Marina Takalon katu, Takalonkatu, Takalonkuja, Takalonperä, Takalonpisto, Takalontie, Takaloperä. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Takalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Takalot ulkomailla

Ruotsissa Takalo oli 91 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Такало tarkoittaa nimeä Takalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tacalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Takalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Takalo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: takalo.com, takalo.fi, takalo.org, takalo.eu, takalo.info, takalo.name, takalo.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Takalo i Finland. Surname Takalo in Finland.

©Tuomas Salste